Δήλωση του αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου, σχετικά με κρούσματα σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό

Λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο του παιδιού κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, το παρακάτω κείμενο στο οποίο κάνει αναφορά στις ενέργειες του δήμου, σχετικά με τα περιστατικά covid-19, που παρουσιάστηκαν στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό:

«Όταν χαμηλώνει ο πήχης της ηθικής, ανεβαίνει η λύσσα για κατασπάραξη»

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών, παραθέσαμε ήδη μέσω δημοσιεύσεων τα ακριβή περιστατικά που σχετίζονται με την εμφάνιση κρουσμάτων COVID 19, σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης μας.

Ο δήμος μας, ακολούθησε με αυστηρότητα τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη περίσταση.

Στέκεται δε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των γονέων και των υπαλλήλων με υπευθυνότητα και σθένος.

Στον αντίποδα της σοβαρής και συντεταγμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής Αγίας Βαρβάρας, μια μερίδα ανίκανων και ανύπαρκτων λαϊκιστών, προσπάθησε εξαρχής και ακόμη μία φορά, μέσω δημοσιευμάτων, να εκμεταλλευτεί τα συμβάντα.

Με τρομολαγνικές επιθέσεις, με κατασυκοφάντηση και ψευδολογία που ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας, έφτασαν στο αίσχιστο σημείο παρακμής, να επιχαίρουν με την “αναστάτωση” που προκαλείται από την νόσηση συνανθρώπων μας και ευελπιστούν ο δήμος μας, να μην καταφέρει να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων.

Έτσι, βρισκόμαστε προ της μοναδικής περίπτωσης ανά την επικράτεια, η δημοτική αρχή να λοιδωρείται για την ύπαρξη κρουσμάτων, ίσως και για την εμφάνιση της ίδιας της πανδημία!. Γιατί δυστυχώς όταν χαμηλώνει ο πήχης της ηθικής, ανεβαίνει η λύσσα για κατασπάραξη. Ο θρίαμβος, μπροστά στην ταλαιπωρία των οικογενειών, πρόδωσε την λαχτάρα τους για αύξηση των κρουσμάτων, ώστε να βρουν πάτημα για φτηνή προπαγάνδα.

Αδαείς και υποκριτές, εγκαλούν το δήμο διότι τάχα δεν έκλεισε εγκαίρως το σταθμό και δεν ζήτησε άμεσα τη διενέργεια μοριακού έλεγχου. Τόση είναι η ασχετοσύνη τους που αγνοούν ότι εκτός από ότι μόνο η κεντρική διοίκηση έχει τέτοια αρμοδιότητα, ο έλεγχος αυτός γίνεται τουλάχιστον 7 ημέρες μετά από την επαφή με κρούσμα.

Η δημόσια δήλωση για το θέμα αυτό του δημάρχου Λάμπρου Μίχου, υπήρξε καταπέλτης έναντι των κατ’ επάγγελμα επικριτών, οι οποίοι έσπευσαν τρομοκρατημένοι με την ουρά στα σκέλια, να ανασκευάσουν τις πολύ σοβαρές κατηγορίες του, διαστεβλώνοντας το περιεχόμενο τους και υποκρινόμενοι τάχα ότι δεν γνωρίζουν σε ποιους απευθύνεται.

Εμείς, συνεχίζουμε απτόητοι το έργο μας στο πλευρό των παιδιών και όλων των δημοτών. Οι λασπολόγοι θα μας βρουν απέναντί τους, όσο κι αν σπεύσουν να κρυφτούν κατά την προσφιλή τους συνήθεια.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ